középszintű prezentációs gyakorló feladatok
2020-08-17
Ezt a feladatsort a középszintű érettségi prezentációs műveleteinek gyakorlására állítottam össze, ügyelve arra, hogy az eddigi vizs­gá­kon előforduló összes műveletet szerepeltessem. Négy feladatot készítettem. Az elsőben a szövegek, a másodikban a képek, a har­ma­dik­ban az alakzatok és a negyedikben a táblázatok kezelésével kapcsolatos műveletek dominálnak.
    A feladat-linkek egy-egy zip fájl letöltését teszik lehetővé. A tömörített állomány tartalmazza a feladat leírását pdf-ben, a diákon el­he­lye­zen­dő szöveget, formázást nem tartalmazó szövegfájlban és a prezentáció képeit, amelyek egy kivételtől eltekintve mind png for­má­tu­múak.
    A feladatokhoz szándékosan nem mellékeltem „megfejtést”, mert a leírásban minden elkészítendő dia képe szerepel. De azért gon­dol­tam azokra is akik papírból szeretnek dolgozni és nem rendelkeznek színes nyomtatóval… Bár a leírás is tartalmazza az al­kal­ma­zan­dó szí­ne­ket, mellékeltem egy az elkészítendő prezentációval azonos nevű zip fájlt, amely tartalmazza a bemutató diáinak színes képét.

feladat A

szövegek létrehozása, formázása, animálása...

feladat B

képek beillesztése, transzformálása, animálása...

feladat C

alakzatok létrehozása, formázása, méretezése, pozícionálása...

feladat D

táblázatok beszúrása, feltöltése, formázása...

szovegek.zip

az A feladat prezentációjának diái, színes képeken

kepek.zip

az B feladat prezentációjának diái, színes képeken

alakzatok.zip

az C feladat prezentációjának diái, színes képeken

adatok.zip

az D feladat prezentációjának diái, színes képeken

margitfalvi.arpad@gmail.com